Volvo EX90

Itseohjautuvaa virtaa seitsemälle

Suositun XC90:n seuraaja on täyssähköinen malli – ja vieläpä varsin mullistava sellainen. Innovatiivinen EX90 on itseohjautuva ja pystyy syöttämään sähkövirtaa myös kotiisi.

Upouusi sähkökäyttöön suunniteltu alusta

Upouusi sähkökäyttöön suunniteltu alusta

Uusi ruotsalainen seitsemän hengen huippuluokan maasturi aloittaa Volvon uuden aikakauden. EX90:n pohjana on täysin uusi, pelkkään sähkökäyttöön suunniteltu alusta, ja autoa ohjaa erityisen edistyksellinen käyttöjärjestelmä. Se avaa mahdollisuuksia ennennäkemättömille ominaisuuksille, joita voidaan parantaa jatkuvasti ja laajentaa langattomien päivitysten myötä.

Esimerkiksi auton aktiivisia turvajärjestelmiä ohjaa tehokas, itseoppiva ohjelmisto, joka muodostaa yksityiskohtaisen kuvan ympäristöstä kattavien anturien, tutkien, kameroiden ja jopa LiDAR-tekniikan avulla. Vastaavaa ei ole ennen nähty. EX90:n pitäisi myös aikanaan pystyä ajamaan ilman kuljettajan valvontaa.

Suuri akku

Suuri akku

Jokaisessa EX90-mallissa on kaksi sähkömoottoria ja neliveto. Twin Motor ‑mallin huipputeho on 300 kW ja 770 ·m, mikä riittää kiihdyttämään auton nollasta sataan 5,9 sekunnissa. Eikö sekään ole tarpeeksi nopeasti? Valitse sitten Twin Motor Performance ‑malli, jonka 380 kW ja 910 Nm parantavat suoritusta kokonaisen sekunnin verran. Huippunopeudeksi on kummassakin rajoitettu 180 km/h.

Moottoreiden tehon lähteenä toimii muhkea akku, jonka nettokapasiteetti on 107 kWh. Sen avulla EX90 Twin Motorin pitäisi voida kulkea yhdellä latauksella noin 580 kilometriä. Pikalatauksen maksimiteho on 200 kW ja lataus 10 prosentista 80 prosenttiin onnistuu parhaimmillaan 32 minuutissa. Jos käytät latausasemaa tai tavallista kolmivaihevirtaa käyttävää latauspistettä, voit ladata jopa 11 kW:n teholla. Tällöin tyhjän akun lataamiseen täyteen menee noin 11 tuntia.

Kaksisuuntainen lataus

Kaksisuuntainen lataus

Uuden suuren katumaasturin ulkonäkö muistuttaa erehtymättömästi Volvoa, mutta muotoilu on samalla varsin innovatiivinen. Suurin muutos on epäilemättä sisäpuolella, jossa kojelaudan tyylikkäät vaakasuorat linjat katkaisee silmiinpistävän suuri pystysuuntainen tabletti, joka sijaitsee keskellä Teslan tapaan. Se toimii Android Automotive ‑käyttöjärjestelmällä, jonka sanotaan olevan helppokäyttöisyyden perikuva. 5G-yhteys mahdollistaa Googlen eri sovellusten ja palveluiden salamannopean käytön. Niihin kuuluvat Google Assistant ja Google Maps, jolla käytät navigointia ja näet reaaliaikaiset tiedot käytettävissä olevista latauspisteistä.

Volvo EX90 on muuten yksi Euroopan ensimmäisistä sähköautoista, jotka mahdollistavat kaksisuuntaisen latauksen. Tämä tarkoittaa sitä, että auton akussa olevaa virtaa voidaan käyttää myös kotitalouden sähkönä. EX90:n akussa olevaa virtaa on jopa mahdollista myydä takaisin sähköverkkoon. Ihannetapauksessa akku ladataan verkkovirralla silloin, kun sitä on runsaasti saatavilla ja se on siksi halpaa, tai omilla aurinkopaneeleilla. Jos taas tarvitset virtaa kotona, saat sitä suoraan EX90:n akusta.

Volvo EX90:n on tilattavissa pian, mutta ensimmäiset toimitukset tapahtuvat vasta vuonna 2024.

Volvo EX90 Twin Plus yksityisleasing-hinnat:

Ajokilometrit / vuosi
30 kk
36 kk
42 kk
48 kk
10 000
1352 €
1304 €
1255 €
1199 €
15 000
1419 €
1371 €
1254 €
1254 €
20 000
1472 €
1410 €
1363 €
1316 €
25 000
1525 €
1484 €
1438 €
1388 €
30 000
1601 €
1558 €
1511 €
1462 €

Mitä ominaisuuksia Volvo EX90:ssä on?

Kuinka hyvä Volvo EX90 on? Suositun XC90:n seuraaja on täyssähköinen malli – ja vieläpä varsin mullistava sellainen. Innovatiivinen EX90 on itseohjautuva ja pystyy syöttämään sähkövirtaa myös kotiisi. Uusi ruotsalainen seitsemän hengen huippuluokan maasturi aloittaa Volvon uuden aikakauden. EX90:n pohjana on täysin uusi, pelkkään sähkökäyttöön suunniteltu pohjalevy, ja autoa ohjaa erityisen edistyksellinen käyttöjärjestelmä. Se avaa mahdollisuuksia ennennäkemättömille ominaisuuksille, joita voidaan parantaa jatkuvasti ja laajentaa langattomien päivitysten myötä. Mikä on Volvo EX90:n ajokantama? Moottoreiden tehon lähteenä toimii muhkea akku, jonka nettokapasiteetti on 107 kWh. Sen avulla EX90 Twin Motorin pitäisi voida kulkea yhdellä latauksella 580 kilometriä.Kuinka nopea Volvo EX90 on? Volvo EX90 Twin Motor: 0–100 km/h 5,9 sekunnissa Volvo EX90 Twin Motor Performance: 0–100 km/h 4,9 sekunnissa Huippunopeus: 180 km/h Millainen Volvo EX90:n sisätila on? Uuden suuren katumaasturin ulkonäkö muistuttaa erehtymättömästi Volvoa, mutta muotoilu on samalla varsin innovatiivinen. Suurin muutos on epäilemättä sisäpuolella, jossa kojelaudan tyylikkäät vaakasuorat linjat katkaisee silmiinpistävän suuri pystysuuntainen tabletti, joka sijaitsee keskellä Teslan tapaan. Se toimii Android Automotive ‑käyttöjärjestelmällä, jonka sanotaan olevan helppokäyttöisyyden perikuva. 5G-yhteys mahdollistaa Googlen eri sovellusten ja palveluiden salamannopean käytön. Niihin kuuluvat Google Assistant ja Google Maps, jolla käytät navigointia ja näet reaaliaikaiset tiedot käytettävissä olevista latauspisteistä.

Ilmoittakaa minulle, kun Volvo EX90 on saatavilla

Anna yhteystietosi, niin saat tietää saatavuudesta ensimmäisten joukossa. Kerromme sinulle heti, kun auto lisätään LeasePlanin valikoimaan. Tietojen jättäminen ei sido sinua mihinkään.

Hyväksymällä tämän ilmoituksen suostun siihen, että Drivalia käsittelee ylläolevia henkilötietojani tietosuojaselosteessa kuvatulla tietosuojan mukaisella tavalla. Vaatimusten mukaiset tietosuoja- ja tietoturvakäytännöt ovat erottamaton osa Drivalian palveluja, hallintotapaa, yhteiskuntavastuuta ja riskienhallintaa.

Kyllä, haluaisin saada päivityksiä tuotteista ja palveluista, erikoistarjouksista, kyselyistä, uutisista ja tapahtumista Drivalialta sähköpostitse.