Sähköauton latausratkaisut

Lataaminen on oleellinen osa jokaisen sähköautoilijan arkea. Täyssähköauto ei liiku ilman lataamista, ja lataushybridin vastuullinen käyttö edellyttää säännöllistä lataamista.

Koska autoilijan arjen pitää olla helppoa ja turvallista, tarjoaa Drivalia asiakkailleen vaivattoman latausratkaisun kotipihalle ja pääsyn kattavaan julkiseen latausverkostoon.

Tarkoituksenmukaiset latausratkaisut helpottavat sekä autoilijan arkea että yrityksen autojen hallinnointia. Kotilatauslaitteen saa osaksi auton leasingsopimusta ja latauskustannukset niin kotoa kuin julkisista latauspisteistä on mahdollista ohjata latausratkaisujemme avulla Drivaliaan.

Latausratkaisumme

Opas sähköauton lataamiseen

Mitä kaikkea sinun tulee ottaa huomioon lataamisessa kun olet hankkimassa sähköautoa? Katso näppärästä oppaastamme!

Drivalian kotilatauslaite

Tutustu, miten helppoa kotilatauslaitteen hankinta ja käyttö on ja mitä etuja se tuo sinulle tullessaan.

Lataaminen julkisissa latauspisteissä

Kauttamme voit hyödyntää maan kattavinta julkista latausverkostoa.

Kotilataus on sähköauton käytön perusta  

Kotilataus on sähköautoilijan arkea. Kun auto on yön latauksessa, voi sillä ajaa normaalia työ- ja asiointiajoa surutta koko päivän ilman lisälatausta.

Kotilataaminen on ehdoton edellytys vastuulliselle autoilulle lataushybridillä. Säännöllisellä lataamisella taataan minimaalinen polttoaineen kulutus ja päästöjen tehokas vähentäminen. Kotilataamisen etuna on myös se, että sähkön hinta on kotona yleensä edullisempi kuin julkisissa latauspaikoissa.

Kotilataamisella tarkoitetaan nimen mukaisesti kotona tapahtuvaa lataamista. Asumismuodosta riippuen kotilatauslaite voi olla auton käyttäjän (voidaan yhdistä osaksi auton verotusarvoa) tai taloyhtiön omistama latauslaite.

Jos asut taloyhtiössä ja yhtiöllä on jo latauslaitteita, kannattaa niiden käytöstä ja maksuista keskustella suoraan yhtiön edustajien kanssa.

Jos latauslaitteita ei vielä ole, kannattaa niin ikään kääntyä taloyhtiön hallituksen puoleen ja selvittää latauslaitteen asennus mahdollisuus ennen kuin ladattavan auton tilaat.

Drivalialta ratkaisu yhdellä yhteydenotolla

Drivalian asiakas voi hankkia kodin latausratkaisun kätevästi suoraan Drivalialta. Latauslaitteet toimittaa ja asentaa Drivalian yhteistyökumppani Plugit, joka tekee myös esikartoituksen laitteen asennuksesta auton käyttäjän kanssa ennen asennusta.

Laite voidaan asentaa omakotitaloihin ja taloyhtiöihin. Mikäli laite asennetaan taloyhtiöön, auton käyttäjän tulee hankkia taloyhtiöltä lupa asennukselle ennen laitteen tilausta ja hänen pitää selvittää, kuinka tehokkaalle asetukselle laitteen saa asentaa. Kun omakotitaloasukas alkaa suunnitella ladattavan auton hankintaa, hänen kannattaa miettiä etukäteen mihin latauslaite pihalla halutaan, missä kodin sähköpääkeskus sijaitsee ja mikä on kiinteistön pääsulakkeen koko.

Latauslaite asennuksineen on auton lisävaruste ja sen arvo lisätään auton verotusarvoon. Työnantajan autopolitiikka määrittelee aina raamit latauslaitteen hankinnalle.

Lataa latauspalvelun kuvaus

Autoedun tyyppi määrittelee sopivan latauslaitteen

Vapaaetulaisille Drivalia suosittelee älykästä latauslaitetta, jonka avulla kotona ladattu sähkö voidaan veloittaa työnantajalta. Lataus käynnistetään latausavaimella tai applikaatiolla, ja laite mittaa, kuinka paljon kilowatteja on ladattu ja tallentaa tiedot ladatun sähkön määristä.

Autoilija saa kuukausittain sähköön käytetyt eurot hyvityksenä tililleen, jonka hän ilmoittaa latauslaitteen käyttöönoton yhteydessä. Veloitus päätyy Drivalian kautta työnantajan maksettavaksi.

Jos taloudessa on työsuhdeauton lisäksi toinenkin ladattava auto, jonka lataussähkö maksetaan itse, älylaitteella voi ladata molempia autoja. Auton käyttäjä voi avata lataustoimittajan applikaatioon yksityisen lataustilin ja tilata siihen latausavaimen. Työsuhdeauton lataukset käynnistetään siihen tarkoitetulla latausavaimella ja oman auton lataukset omalla latausavaimella.

Käyttöetulaisen latauslaite on ilman älyominaisuuksia, koska käyttöetulainen maksaa lataussähkönsä itse.

_DSC0249 - Copy

Julkinen lataaminen

Julkisella lataamisella tarkoitetaan yleisiä latauspisteitä, jotka ovat kaikkien sähköautoilijoiden käytössä. Esimerkiksi katujen varsilla, parkkipaikoilla ja parkkihalleissa olevat latauspisteet. Lataaminen voidaan aloittaa ja maksaa palveluntarjoajan applikaatiolla tai RFID-tunnisteella (latausavain). Applikaatiossa on myös palvelutarjoajan latauskartta, josta voit helposti hakea lähimmän latauspisteen ja sen hinnan.

Julkisissa latauspisteissä ladattu sähkö on osa vapaata autoetua. Käyttöetulaiset voivat ladata julkisissa latauspisteissä verovapaasti vuosina 2021–2025, mikäli työnantaja myöntää autopolitiikassaan latausedun.

Kotilataaminen on sähköauton omistajalle tärkeä osa autoilun vaivattomuutta.

Julkinen lataaminen täydentää tätä vaivattomuutta silloin kun ajat pidempiä matkoja tai olet reissussa, eikä kotilataaminen ole mahdollista.

Drivalian palvelut

Lataa kotilataus latauspalvelun palvelukuvaus

Missä voin ladata autoani Shell Rechargen latausavaimella?

Latauspisteiden sijainnit ja veloitusperusteet löytyvät Shell Recharge Solutions -sovelluksesta. Alla olevasta painikkeesta löytyy kartta latauspisteistä.

Siirry karttaan tästä

Latausratkaisut Drivalian kautta - hyödyt yritykselle

 1. Kevyempi hallinto

  Kulujen hallinnointi on helppoa ja vaivatonta. Latauskulut laskutetaan auton kuukausittaisen leasingvuokran yhteydessä.

 2. Seurattavuus

  Ajoneuvokohtaisen raportin avulla yrityksen on mahdollista seurata autojen lataamista. Jokainen sähköllä ajettu kilometri pienentää yrityksen aiheuttamia CO2-päästöjä.

 3. Päästötavoitteet

  Kattava julkinen latausverkosto on edellytys autokannan sähköistymiselle ja helppokäyttöinen latausavain, jolla saa laajan latausverkoston käyttöönsä. Kannustaa erityisesti ladattavien hybridien kuljettajia sähköllä ajamiseen, mikä edesauttaa yrityksen päästötavoitteiden toteutumista käytännön tasolla.

Latausratkaisut Drivalian kautta - hyödyt auton käyttäjille

 1. Lataamisen ja asioinnin helppous

  Sovelluksesta näkee lähimmät vapaana olevat latauspisteet, niiden lataustehon ja hinnoittelun. Latauspisteiden veloitusperusteet ja -hinnat vaihtelevat: voimassa olevat tiedot voi aina tarkistaa sovelluksesta.

 2. Kulukorvaushakemusia ei tarvita

  Kuljettajan ei tarvitse enää laatia kulukorvaushakemuksia.

 3. Kattava latausverkosto

  Käytössä noin 2 500 julkisen latauspisteen verkosto Suomessa, mukana esimerkiksi Virran ja K-Latauksen latauspisteitä. Tarkemmat tiedot verkostoon kuuluvista latauspisteistä näet aina sovelluksesta.

  Drivalian Shell Recharge Solutions -asiakkaana voi hyödyntää latauspisteitä myös Suomen ulkopuolella: käytössä on Euroopan laajuinen latausverkosto.

Jaa tämä artikkeli