Auton käyttö ja ylläpito

Hyödyllistä tietoa vaivattomaan autoiluun

Latausratkaisut

Kotilataus

Drivalian asiakas voi hankkia kodin latausratkaisun kätevästi suoraan Drivalialta. Latauslaitteet toimittaa ja asentaa Drivalian yhteistyökumppani Plugit, joka tekee myös esikartoituksen laitteen asennuksesta auton käyttäjän kanssa ennen asennusta.

Julkinen lataaminen

Drivalian asiakkailla on käytössään laaja ja kattava noin 2 500 julkisen latauspisteen verkosto kumppanimme Shell Recharge Solutions -lataussovelluksen kautta. Shell Recharge Solutions:in helppokäyttöinen latausratkaisu on tarjolla kaikille Drivalian asiakkaille, joilla on leasing- tai hallinnointisopimus ladattavaan hybridiin tai täyssähköautoon. Yhdellä sovelluksella ja latausavaimella on mahdollista ladata useiden eri toimijoiden latauspisteissä ja näistä laskut ohjautuvat Drivalialle.

Jos sinulla on käytössäsi S Business vapaan edun polttoainekortti, pystyt lataamaan ABC mobiililla ABC:n latauspisteissä. Tallenna vain S Business kortti ABC mobiiliin ja lataaminen onnistuu heti.

Näiden yllä mainittujen toimijoiden julkisten latausten laskut ohjautuvat suoraan Drivalialle.

Lisäksi Drivalian yhteistyökumppani Virralla on Suomessa kattavin oma latausverkosto, joka sisältää noin 7000 latauspistettä. Sen lisäksi Virran roaming-verkostoon kuuluu +170 000 latauspistettä yli 30 eri maassa.

Polttoainekortit

Polttoainekortilla voit maksaa polttoaineostokset, auton pesut ja pientarvikkeet, mikäli polttoainekortit kuuluvat yrityksenne autopolitiikkaan.

Polttoaineyhtiön luottokortin haltijana olet vastuussa kaikista korttisi ostotapahtumista. Käyttämällä tunnuslukua tai allekirjoittamalla ostotositteen hyväksyt oston veloitettavaksi työnantajaltasi. Kortti tulee säilyttää huolellisesti erillään siihen kuuluvasta tunnusluvusta.

Jos kortti katoaa tai se varastetaan, ilmoitathan siitä välittömästi polttoaineyhtiön päivystykseen ja meille Drivalialle heti, kun se on mahdollista.

Kortin katoamisilmoitukset 24 h:

Neste: 0800 196196 Shell: 0204 432 074 ST1: 0800 13770 S-Business: 020 333 Teboil: 0800 126 60

Polttoainekortit ulkomailla:

Auton katsastaminen 

  1. Huolehdithan autosi katsastamisesta ajoissa, sillä katsastamaton auto menee välittömästi ajokieltoon.

    Drivalian omistamissa autoissa katsastusmaksu kuuluu leasingsopimukseen. A-Katsastus Oy sekä K1 Katsastajat Oy laskuttavat suoraan Drivaliaa. Katsastuslaki on muuttunut vuonna 2018.

  2. 20.5.18 jälkeen uutena käyttöönotetut henkilö- ja pakettiautot katsastetaan seuraavasti:
  3. Ennen 20.5.2018 käyttöönotetut henkilö- ja pakettiautot katsastetaan seuraavasti:

Lisätietoja katsastustoimipaikoista löydät osoitteista a-katsastus.fi ja k1katsastajat.fi.

Pesut ja sisäpuhdistukset

Turvallisuuden ja matkustusmukavuuden vuoksi on tärkeää huolehtia auton puhtaudesta. Ulkopesu on hyvä tehdä aina tarpeen vaatiessa. Sisäpesu kannattaa tehdä vähintään kerran vuodessa, ja varmistaa, että myös tuulilasi tulee puhdistetuksi sisäpuolelta. Pesut ja sisäpuhdistukset ovat sopimuksiimme sisällytettävä lisäpalvelu, joten tarkistathan oman yrityksesi linjaukset pesupalveluiden käytöstä.

Drivalialla ei ole varsinaisia pesukumppaneita. Sopimusliikkeistämme jotkut rengasliikkeet ja pääsääntöisesti korjaamot tarjoavat pesupalveluita. Mikäli tiedätte alueellanne asiallisen pesupalveluita tarjoavan yrityksen jonka laskutus toimii Drivalialle, voitte käyttää heidän palveluitaan.

Jos pesulayrityksellä ei ole Drivalian laskutusosoitteita/-tietoja, pyytäkää heitä lähettämään postia osoitteeseen: laskutusluvat@leaseplan.fi

Annamme tarvittaessa laskutukseen tarvittavat tiedot yrittäjälle.

Kululaskulomake

Kululaskulla tarkoitetaan poikkeustilanteen aiheuttamaa kulua, jonka kuljettaja on itse joutunut maksamaan. Esimerkiksi tilanteessa, jolloin auton tankki on lähes tyhjä ja kuljettajalla ei ole ollut sopivaa polttoaineyhtiön korttia. Kuljettaja täyttää kululaskulomakkeen, jolloin siitä muodostuu sähköisesti kululasku Drivalialle. Sen täyttäminen on helppoa ja vaivatonta. Kuljettaja saa myös kopion täyttämästään kululaskusta sähköpostiinsa.

Aloita kululasku täyttämällä oman autosi tai käyttämäsi sijais- tai odotusauton rekisterinumero.

Kululaskulomakkeessa tulee täyttää vaadittavat tiedot ja siihen tulee aina liittää kuitit kulutapahtumasta. Kuitista tulee ilmetä toimittaja, tapahtumat sekä summat eriteltyinä (myös alv-osuus). Luethan myös kululaskulomakkeen ohjeet huolellisesti.

Auton kanssa ulkomaille

Maastavientilupa

Tarkista ensin, matkustatko EU- ja ETA-alueella vai niiden alueiden ulkopuolella oheisesta linkistä.

EU- ja ETA-alueella

Kaikkialle ulkomaille tarvitaan rekisteriotteen tekninen osa (myös Suomessa Ahvenanmaalle matkustaessa), joka kannattaa noutaa henkilökohtaisesti katsastuskonttorilta maksutta. Mukaan tarvitsee henkilöllisyystodistuksen. Katsastuskonttorin, josta saat tarvittavan rekisteriotteen teknisen osan, löydät täältä.

Mikäli autolle ei ole merkitty 2. haltijaa (auton käyttäjä), tulee maastavientilupa olla matkalla mukana myös EU -alueella. Jos auton omistaa Drivalia Lease Finland Oy, saat maastavientiluvan vaivattomasti täyttämällä alla olevan lomakkeen. Mikäli auton omistaa jokin muu taho, tilaa maastavientilupa auton omistavalta taholta.

EU- ja ETA-alueen ulkopuolella

EU-tai ETA-alueen ulkopuolella suuntautuvalle automatkalle tarvitaan:

  • 1.
  • 2.
  • 3.

Lupien hankkimista ei kannata jättää viime tippaan, jos autosi omistaa Drivalia Lease Finland Oy. Käsittelemme pyynnöt kolmen arkipäivän sisällä.

Tavallinen autoilija voi tilata rekisteriotteen teknisen osan sähköisesti Trafin sivuilta, mutta työsuhdeautoilijalla tilanne on eri. Dokumentti saatetaan lähettää auton haltijan eli työnantajayrityksen osoitteeseen, joka voi sijaita toisella puolella Suomea kuin itse autoilija.

Tarvittavien lupien yhteydessä automatkailijan on hyvä selvittää, millaiset säännöt työnantajalla on auton ulkomaille viennistä ja vakuutuksen kattavuudesta ulkomailla. Myös kohdemaan liikennekulttuuriin ja -sääntöihin on hyvä tutustua etukäteen. Esimerkiksi Saksassa autossa tulee olla ympäristötarra, Sveitsissä moottoritietarra ja Venäjällä pakollisena varusteena on sammutin. Maakohtaisista vaatimuksista löytyy kattavasti tietoa Autoliiton sivuilta sekä Euroopan komission sivuilta.

Ajokilometrisi

Seuraamme aktiivisesti autojen ajokilometrien toteumaa ja vertaamme niitä sopimukselle budjetoituihin kilometreihin. Mikäli käytössänne on Drivalian toimittama polttoainekortti ja olette ilmoittaneet ajokilometrit tankkausten yhteydessä saamme tiedot polttoaineyhtiöstä.

Mikäli sinulla on tiedossa selkeä poikkeama ajomäärässä vs. sopimuskilometreissä, ilmoita siitä heti ajojen muuttuessa, jotta voimme tehdä ajoissa tarvittavat muutokset sopimukselle.

Yhteystiedot

Puh: 0207 420 900
Arkipäivisin klo 8.00–16.00
Lähetä meille sähköpostia
Asiakaspalvelumme palvelee sinua asiakaspalvelu@leaseplan.com. Vastaamme viesteihin mahdollisimman nopeasti.