Autoilun vartti: Vaihtoehtoja vihreään siirtymään - mitä muita vaihtoehtoja kuluttajilla on sähköautoilun lisäksi?

Artikkelin lukuaika: 1 minAsiantuntijablogi
Autoilun vihreästä siirtymästä on tullut lähes synonyymi sähköautoilulle. Ladattavia autoja onkin nyt Suomessa jo enemmän kuin koskaan. Mutta mitä muita vaihtoehtoja sähköautoilun lisäksi kuluttajilla on? Entä millä muilla tavoin vihreä siirtymä voidaan tavoittaa?
Jaa tämä artikkeli

Autoilun vartin kolmannessa jaksossa Kaisan vieraana on Bassadone Automotive Groupin toimitusjohtaja Antti Ruhanen. Keskustelun aiheena on vaihtoehdot vihreään siirtymään, tutustu aiheisiin ja hyppää suoraan sinua kiinnostavaan kohtaan alta!

00:38 | Miten sähköistymisen ilmiö näkyy arjen autokaupassa? Miten kuluttajat arvottavat ympäristöasioita auton valinnassa?

02:12 | Entä jos ajaa polttomoottoriautolla, kuten suurin osa suomalaisista, voiko sen tehdä ympäristöystävällisemmin? Jos kyllä niin miten?

04:10 | Jos mietin seuraavan auton hankintaa, eikä täyssähkö ole mahdollinen esimerkiksi latausjärjestelyiden takia, niin mitä muita vähempipäästöisiä vaihtoehtoja on?

07:58 | Tutkimuksemme mukaan moni olisi valmis vaihtamaan pienempään autoon, jos se vähentää päästöjä. Näkyykö tällainen ilmiö autokaupoissa, eli vaihdetaanko auto pienempään ympäristötekijöiden vuoksi?

10:32 | Miten yhteiskäyttöautojen kehitys näkyy Suomessa?

12:28 | Vety vaihtoehtoisena käyttövoimana sähkölle. Mitä pitäisi tapahtua Suomessa ja Euroopassa, että vetyautoista saataisiin varteenotettava vaihtoehto?

15:53 | Vedyn lisäksi, mitkä muut käyttövoimat voivat haastaa sähkön vihreässä siirtymässä?

Julkaistu 25. maaliskuuta 2024
Oliko tästä artikkelista apua?
25. maaliskuuta 2024
Jaa tämä artikkeli

Aiheeseen liittyvää

Autoilun vinkit
Näin vastuullinen edelläkävijäyritys rakentaa autopolitiikkansa 27 marraskuu 2023 - Artikkelin lukuaika: 1 min
Autoilun vinkit
Slowing down the drivers of cost08 syyskuu 2022 - Artikkelin lukuaika: 4 min
Autoilun vinkit
Vältä vesiliirto vähentämällä vauhtia03 kesäkuu 2022 - Artikkelin lukuaika: 1 min