hero lasten kanssa autoilu


Kouluun paluu pitkän kesäloman jälkeen mahdollistaa lapselle ja vanhemmalle tärkeää yhteistä aikaa esimerkiksi koulukyytien ohella. Koulukyytien järjestäminen ja aikataulujen sovittaminen saattaa olla ajoittain hektistä, joten kokosimme listan vinkkejä, jotka toivottavasti helpottavat arkeasi!
Share this article

Tarkista auto jo edellisenä iltana

  • 1.
  • 2.
  • 3.

Perusasioiden tarkastaminen käy nopeasti ja vältät näin ikävät ongelmat kiireisen kouluaamun yhteydessä. Auton tarkastamisesta voi tehdä myös hauskan yhteisen hetken osallistamalla lapset siihen mukaan! vältät näin ikävät ongelmat kiireisen kouluaamun yhteydessä. Auton tarkastamisesta voi tehdä myös hauskan yhteisen hetken osallistamalla lapset siihen mukaan!

Lähde liikenteeseen ajoissa

Vaikka kesä- heinä- ja vielä elokuunkin alussa jotkin tiet ovat olleet hiljaisempia, asia tuskin on enää niin. Työ- ja koulumatkaliikenne on varsinkin ensimmäisinä viikkoina koulujen alkamisesta ruuhkaista, joten extra-ajan varaaminen matkalle auttaa välttämään turhan stressin kiireestä.

Tee lista ja tarkista se ennen lähtöä

Koulupäiviä varten on paljon asioita, joita tulee muistaa: oikeat koulukirjat, kynät, penaali, mahdolliset välipalat ja paljon muuta. Ennen lähtöä listan läpi käyminen takaa sen, ettei sinun tarvitse palata takaisin kotiin noutamaan unohtuneita asioita.

Luo innostusta uuden kouluarjen alkamiseen

Koulun alkamiseen liittyvät kiireet stressaavat toki vanhempia, mutta koulun alku saattaa olla myös itse koululaiselle stressaavaa aikaa. Lapsille koulun alkaminen tai jatkuminen tarkoittaa uutta lukujärjestystä sekä mahdollisesti uusia opettajia ja kavereita. Tietämättömyys siitä, mitä uusi kouluvuosi tuo tullessaan voi aiheuttaa huolta, joten nyt olisikin hyvä aika keskittyä positiivisiin asioihin.

Puhukaa siitä, kuinka jännittävän hauskaa uuden lukuvuoden aloittaminen voikaan olla. Miettikää mitä kaikkea mukavaa lapset tulevat kokemaan – uudet koulukaverit, uudet oppimisen aiheet sekä leikkihetket. Tärkeintä on luoda positiivinen kuva tulevasta kouluvuodesta!

Älä anna ruuhkien stressata sinua

Kuten jo tiedätkin, ruuhkaa on varmasti tiedossa jossain määrin. Älä turhaan stressaa tai huolehdi siitä – se ei saa autojonoja liikkumaan nopeammin. Sen sijaan ruuhkassa istuttu aika kannattaa hyödyntää yhteisenä mukavana aikana lapsen kanssa. Voitte keskustella tulevan päivän tapahtumista tai vaikka pelata jotain peliä!

Alle 12-vuotiaat matkustavat takapenkillä

Lapsen kanssa autoillessa on sanomattakin selvää, että turvallisuus tulee ennen kaikkea. Kuitenkin esimerkiksi säädös alle 12-vuotiaiden istumapaikoista saattaa olla epäselvä. Euroopan Unionin säädösten mukaan alle 12-vuotiaat lapset eivät saa matkustaa etupenkillä, ja alle 135-senttisten lasten tulee käyttää iästään huolimatta turvaistuinta.

Vaikka lapsi kasvaessaan ehkä toisin haluaisi, huolehdithan vanhempana näistä turvallisuuteen tähtäävistä säännöistä.

Turvavyöt tulee olla aina kiinni

Oli matkasi sitten lyhyt tai pitkä, huolehdi, että lapsen turvavyö on huolellisesti kiinnitettynä. Ei olisi epätavallista, että lapsi itse avaa turvavyön kesken matkan, joten olethan vanhempana hereillä liikenteessä.

Pidä huolta koululaisen hakuajasta

Koulujen alku ja töiden sovittaminen on usein haastavaa, mutta aikatauluttaminen ja esimerkiksi selkeiden hakuaikojen suunnittelu helpottaa tässäkin.

Hengästyitkö jo?

Se on normaalia.

Muistathan kuitenkin, että niinkin pieni asia kuin koulumatka ja yhteiset hetket autossa voivat olla lapselle muisto, jota hän kantaa koko elämän. Tärkeintä on, että matkat sujuvat turvallisesti ja mukavassa seurassa!

Was this article helpful?
August 24, 2022
Share this article

The environmental review shows the actual amount of CO2 emissions of the car fleet – the figures can be exported directly to the company's Scope 1 emissions report10 April -
On the driving course, there is a surprising amount to learn about braking distances and acceleration – Drivalia starts training on safe driving for company electric cars15 January -
Most popular benefit vehicles in 2022 - statistics show not a surprising trend16 December 2022 -